Nyheter oktober

minCam kameror

Sweves hemsida har fått en ny sida med ett stort utbud rörinspektionskameror av fabrikatet minCam med arbetsområde från DN13 till DN400. minCam har ett stort utbud av tåliga kamerasystem för de små och mindre rördiametrarna och erbjuder unika prestanda liksom smarta tillbehör som ger en oslagbar flexibilitet, speciellt för inspektion av ledningar i fastigheter.

 • minCord 5 – 15m ”rörmokarensmultiverktyg”, ca 3kg, arbetsområde DN13-110;
 • mC15 – för inspektion av rör från DN18-150, storebror till ”rörmokarensmultiverktyg”;
 • mC30 och mC30 Duo – arbetsområde DN13-250 beroende på bestyckning, bästa fastighetskameran;
 • mC30 Twinview – ser både framåt och bakåt, ”relinings-favoriten”;
 • mC50 och mC50 Duo – arbetsområde DN60-400 med 60-80m arbetslängd, bästa kombo kamera för fastighet och mark;
 • mC80 – arbetsområde DN70-400+, arbetslängd 130m, ”optimal markledningskamera”;
 • minCam360 compact – vikt <10kg marknadens lättaste svängkamerasystem, arbetsområde från DN50-400;
 • minCam 360 standard – svängkamerasystem som kan använda alla minCam kameror, arbetsområde DN13-400+ beroende på bestyckning, maxat för fastighet och markledningar.

Byggnationen av Rausch demo-bussen

Sweves fortsätter med byggnationen av Rausch demo-bussen (MB Vito). Under oktober har våra tekniker arbetat med slutmontering och testkörning av alla delar som ingår i ”multi-racken”. Sweves kan med ”multi-racken” erbjuda både:

 • ”Kontor” (inkl. skrivbord, externa joysticks, mus, tangentbord, 27” Samsung monitor);
 • ”Maskinrum” (kran+vinsch, TAB 12” Pekdator/kontrollenhet, 300m kabeltrumma, utdragbar låda med parkeringsplats för 2st kameravagnar, 35L vattentank+10m autobackslang, tryckluftkompressor+10m autobackslang, Nitrogen kit, 2st förvaringslådor, 2st förvaringshyllor, litiumbatteri-kit, brandsläckare);
 • Arbetsområde DN100-2000.

Allt ovan ryms på en lastpall 120 x 80 och höjd 130cm det vill säga passar i alla skåpbilar typ MB Vito, VW Transporter och liknande. För inspektionsuppdrag på annan ort kan ”multi-rack” enkelt och snabbt placeras på standard pall och förses med skyddande standard pallkragar för standard transport via fraktbolag.

Månadens kollega är kunnig verkstadschef

På Sweves har vi många servicetekniker som hjälper våra kunder med totalt över 1300 serviceuppdrag per år. Det innefattar från olika tekniska frågor, enklare reparationer som knäckt ”rörål” till mer avancerad service på komponentnivå. En verkstad behöver alltid en ledare som styr, fördelar och optimerar till bästa effektivaste lösning/service för kunden. Hos oss på Sweves heter han Pavel och är vår operative verkstadschef, som gärna själv utför reparationer av kameror, beställer reservdelar, fakturerar liksom möter våra kunder när de lämnar in sin produkt för service. Ett stort arbetsområde – Pavel har inga problem med att klara allt. Visste ni att hans hobby är att spela klassisk musik på piano? En sådan kollega är alltid uppskattad i varje team – det gör vi också!

Di Gasell 2022

Sweves är utnämnd till Di Gasell 2022 – ett pris som delas ut av tidningen Dagens industri till Sveriges snabbast växande bolag. Vi är väldigt stolta över att kunna säga att vi är ett av Sveriges framgångsrika företag i vår mission och vision att erbjuda innovativa kostnadseffektiva produkter och tjänster till våra kunder och vill gärna inspirera andra att följa i våra fotspår.

Denna framgång bygger på ett lagarbete där varje medarbetare är lika viktig, men utan våra fantastiska kunder vore det ej möjligt. Sweves säger stort tack till dem liksom befintliga som nya samarbetspartners och ser fram emot att uppnå ännu högre mål i framtiden!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.
You need to agree with the terms to proceed

tre − ett =